Vissza

Tanácsok, tippek és gyakran ismételt kérdések

Ez a weboldal a nemzetközi EuroVelo hálózat magyarországi szakaszával kapcsolatban nyújt információkat: az útvonalak átnézeti térképe, és minden szakaszról leírás, látnivalók ajánlása. A weboldalt folyamatosan frissítjük.

Tartalom

Bevezetés és definíciók Az EuroVelo útvonalak kategóriái Kövesse az EuroVelo jelzést! Gyakran ismételt kérdések

Bevezetés és definíciók

Ez Európai Kerékpáros Szövetség célja, hogy 2030-ra a teljes EuroVelo hálózat jelzett útvonalakból álljon. Mivel még nem mindegyik szakasz van kész állapotban, ezért ezen az oldalon arról is talál információt, hogy milyen körülmények várják a látogatókat az adott helyen. A külföldi szakaszokról nem az eurovelo.hu tájékoztatja az érdeklődőket, hanem az eurovelo.com. A szakaszokat a fejlesztési státuszuk alapján 3 különböző kategóriába soroltuk, ezek különböző színnel látszanak a weboldalon is, és a meglévő applikációkban is így jelennek meg, valamint a nyomtatott kiadványokon is.

Az utak elkészülte, állapota és a térképi megjelenítés között eltelhet némi idő, ezt vegyék figyelembe minden esetben. Kerékpár tekintetében azt javasoljuk, hogy az EuroVelo útvonalakhoz trekking vagy túrakerékpárt használjon, mert az egyes szakaszok állapota nem mindenütt felel meg pl. egy országúti kerékpárhoz. Ezen kívül vannak olyan részek is, ahol természetvédelmi okokból nem építenek szilárd burkolatú utakat, itt is inkább trekking kerékpár használata ajánlott.

Az egyes országok EuroVelo koordinátorai természetesen folyamatosan az útvonalak fejlesztéséért dolgoznak, ezért lehet, hogy már olyan szakaszokon is lesz jelzés, ami még itt a honlapon nem szerepel. Ha ilyet talál, kérjük, jelezze nekünk. Emellett, mivel a honlap akár naponta is frissülhet, mindig nézze meg, hogy van-e a kiválasztott útvonalról új információ.

Az EuroVelo útvonalak kategóriái

folyt. köv.