Vissza az összeshez
Hírek

Kerékpározz Európán át az EuroVeloval!

2019. március 20., szerda
Gondolt már arra, hogy Angliából Olaszország déli részébe vagy Norvégiából Spanyolországba kerékpározzon Európán át, egy jól jelzett útvonalat követve? Ez az EuroVeloval már megvalósítható.

Az EuroVelo 16 tematikus, összesen kb. 70 000 kilométernyi útvonallal teszi lehetővé az Európa 42 országának átszelését minden irányban — igen, mindezt bringán!

EuroVelo 5 — Romeo Francigena út Ez a 3900 km hosszú útvonal Angliából Dél-Olaszországba tart, útközben 7 országban 21 különböző UNESCO világörökségi helyszínt érint.

ev5-1.jpg
EuroVelo signing
European Quarter.jpg
European Quarter
EV5 58 pavia.jpg
Pavia, Italy

EuroVelo 3 — A Zarándokok útvonala

5100 km, 7 ország, 20 UNESCO világörökségi helyszín.

442481_Namur-Ravel-Velo_(c)╕WBT-J.P.Remy.jpg
Namur © WBT - J.P.Remy
ev3-2.jpg
Signing © WBT - Bruno D. Alimonte

EuroVelo 19 — A Meuse út

A legfrissebb EuroVelo útvonal, a Meuse folyót követi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában. 1152 km hosszú, híres folyóparti városai: Dinant, Namur, Liége, Huy.

És hogy mit biztosít az EuroVelo?

Kitáblázott, jelzett útvonalat olyan utakon, amelyek könnyen járhatók alkalmi kerékpárosoknak, hobbistáknak, vagy akár könnyebb túrákra vállalkozóknak. Az útvonal mentén található szállás, vendéglátás, kerékpáros szerviz, minden olyan, amire egy hosszabb kerékpártúrán a látogatóknak szüksége lehet. Kulturális és természeti attrakciókat fűz fel. Ezek lehetnek nagy és híres világörökségi helyszínek, de kis tájházak, rövid megállóhelyek is megtalálhatók a közelében.

Érdemes egy könnyű, folyó menti túrával kezdeni, akár több napossal is. Aztán, jöhetnek a nehezebbek, a hegyen átkelős, dombos-hegyes vidékek is.